Başlık: Soru:

Fonksiyonlarda Dört İşlem Testi

1) f(x)=4x-6 ve g(x)=-4x-4
olduğuna göre (f/g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -10-4x-4
B) -4x-44x-6
C) 4x-6-4x-3
D) 4x-6-4x-4
E) 4x-6
2) f(x)=-3x+6 ve g(x)=4x-5
olduğuna göre (f+g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) x+1
B) -7x+11
C) -7x+1
D) -3x+1
E) x+11
3) f = {(3,-1), (-2,1), (4,-3), (-1,-4)}
g = {(4,-3), (-1,1), (1,7), (0,4)}

olduğuna göre (f-g)(-1) kaçtır?
A) -3
B) -5
C) -4
D) -6
E) 5
4) f(x)=-2x ve g(x)=-3x+1
olduğuna göre (f-g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -2x-1
B) x-1
C) -5x+1
D) x+1
E) -x+1
5) f = {(0,2), (3,4), (-1,4), (-2,7)}
g = {(-1,4), (-2,6), (2,0), (4,4)}

olduğuna göre (f-g)(-2) kaçtır?
A) 2
B) 1
C) -1
D) 13
E) 0
6) f = {(0,-2), (1,3), (4,8), (2,9)}
g = {(4,-3), (2,9), (-1,-2), (-2,-4)}

olduğuna göre (f-g)(4) kaçtır?
A) 12
B) 10
C) -11
D) 11
E) 5
7) f(x)=-3x+5 ve g(x)=-2x-1
olduğuna göre (f·g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -5x+4
B) 13
C) 6x2-5
D) 6x2-8x-5
E) 6x2-7x-5
8) f(x)=x+5 ve g(x)=-3x-4
olduğuna göre (f-g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -2x+1
B) 4x+1
C) x+9
D) -4x-9
E) 4x+9
9) f(x)=-3x ve g(x)=4x+16
olduğuna göre (f/g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -3x4x+17
B) -3x
C) 4x+16-3x
D) x+164x+16
E) -3x4x+16
10) f(x)=4x+2 ve g(x)=3x-5
olduğuna göre (f-g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) x-3
B) -x-7
C) 4x+7
D) 7x-3
E) x+7
11) f(x)=2x-5 ve g(x)=-4x+3
olduğuna göre (f·g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -8x2+26x-15
B) -5
C) -2x-2
D) -8x2-15
E) 11
12) f(x)=-4x+3 ve g(x)=-x
olduğuna göre (f-g)(x) aşağıdakilerden hangisidir?
A) -5
B) -4x+3
C) 3x-3
D) -3x+3
E) -5x+3