Skip to content
Ana Sayfa
1. Sınıf
1. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
1. Sınıf Toplama Çıkarma Karışık
1. Sınıf Matematik Önce veya Sonra Gelir
1. Sınıf Matematik Sayı Karşılaştırma
Sayıları Sıralama
1. Sınıf Geometrik Örüntüler
Veri Toplama ve Değerlendirme
Uzamsal İlişkiler
2. Sınıf
2. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
Onluk Birlik Ayırma
Para Problemleri
Ritmik Sayılar
Sayı Dizileri ve Örüntüler
Sayıları Yuvarlama
2. Sınıf Bölme İşlemi
3. Sınıf
3. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
Bölme İşlemi
4. Sınıf
4. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
Bölme İşlemi
5. Sınıf
5. Sınıf Matematik
5. Sınıf Kesirler
6. Sınıf
6. Sınıf Matematik
6. Sınıf Doğal Sayılar
6. Sınıf Fen Bilimleri
Vücudumuzu Tanıyalım
6. Sınıf Sinir Sistemi
7. Sınıf
7. Sınıf Matematik
1. Dereceden 1 Bilinmeyenli Denklemler
1. Dereceden 2 Bilinmeyenli Denklem Sistemleri
8. Sınıf
8. Sınıf Matematik
1. Dereceden 1 Bilinmeyenli Denklemler
1. Dereceden 2 Bilinmeyenli Denklem Sistemleri
9. Sınıf
9. Sınıf Matematik
1. Dereceden 1 Bilinmeyenli Denklemler
10. Sınıf
10. Sınıf Matematik
11. Sınıf
12. Sınıf
Ana Sayfa
1. Sınıf
1. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
1. Sınıf Toplama Çıkarma Karışık
1. Sınıf Matematik Önce veya Sonra Gelir
1. Sınıf Matematik Sayı Karşılaştırma
Sayıları Sıralama
1. Sınıf Geometrik Örüntüler
Veri Toplama ve Değerlendirme
Uzamsal İlişkiler
2. Sınıf
2. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
Onluk Birlik Ayırma
Para Problemleri
Ritmik Sayılar
Sayı Dizileri ve Örüntüler
Sayıları Yuvarlama
2. Sınıf Bölme İşlemi
3. Sınıf
3. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
Bölme İşlemi
4. Sınıf
4. Sınıf Matematik
Alt Alta Dört İşlem
Yan Yana Dört İşlem
Bölme İşlemi
5. Sınıf
5. Sınıf Matematik
5. Sınıf Kesirler
6. Sınıf
6. Sınıf Matematik
6. Sınıf Doğal Sayılar
6. Sınıf Fen Bilimleri
Vücudumuzu Tanıyalım
6. Sınıf Sinir Sistemi
7. Sınıf
7. Sınıf Matematik
1. Dereceden 1 Bilinmeyenli Denklemler
1. Dereceden 2 Bilinmeyenli Denklem Sistemleri
8. Sınıf
8. Sınıf Matematik
1. Dereceden 1 Bilinmeyenli Denklemler
1. Dereceden 2 Bilinmeyenli Denklem Sistemleri
9. Sınıf
9. Sınıf Matematik
1. Dereceden 1 Bilinmeyenli Denklemler
10. Sınıf
10. Sınıf Matematik
11. Sınıf
12. Sınıf
Test:
Soru:
Sütun:
Oluştur
Yazdır
www.dersnotlarimiz.com
Matematik
Ad Soyad: .............................
Sınıf: .... No: ....
6. Sınıf
Konu: Doğal Sayılar
1) En küçük doğal sayı hangisidir?
A) -1
B) 1
C) 0
D) 10
2) Aşağıdakilerden hangisi rakamdır?
A) 43
B) 12
C) 7
D) 105
3) 6008 sayısında onlar basamağındaki rakam kaçtır?
A) 6
B) 8
C) 0
D) 60
4) Basamak değeri ile sayı değeri arasındaki fark nedir?
A) Toplamdır
B) Yoktur
C) Her zaman aynıdır
D) Basamağa bağlıdır
5) 364 sayısında 6 rakamının sayı değeri kaçtır?
A) 60
B) 600
C) 6
D) 30
6) Kaç tane rakam vardır?
A) 10
B) 9
C) 8
D) 11
7) 9045 sayısının okunuşu hangisidir?
A) Dokuz bin dört yüz beş
B) Dokuz bin beş
C) Dokuz bin kırk beş
D) Dokuz yüz kırk beş
8) 709 sayısında yüzler basamağındaki rakam kaçtır?
A) 7
B) 0
C) 70
D) 9
9) 507 sayısında 5 rakamının sayı değeri kaçtır?
A) 500
B) 0
C) 5
D) 50
10) Aşağıdakilerden hangisi sayı değildir?
A) —
B) 4
C) 8
D) 6
11) 405 sayısı nasıl okunur?
A) Beş yüz dört
B) Kırk beş
C) Dört yüz beş
D) Dört yüz sıfır beş
12) Rakamlar kullanılarak ne oluşturulur?
A) Kesir
B) Sayı
C) Şekil
D) Problem
13) Aşağıdakilerden hangisi doğal sayıdır?
A) 0
B) 1/2
C) -9
D) -4
14) Altı bin yirmi üç sayısı rakamla nasıl yazılır?
A) 6230
B) 6032
C) 60023
D) 6023
15) Doğal sayılar hangi kümede yer alır?
A) Negatifler
B) Ondalıklar
C) Sayma sayıları
D) Kesirler
16) En büyük basamak değeri hangi rakamda olur?
A) Binler
B) Yüzler
C) Birler
D) Onlar
17) En büyük basamak değeri hangi basamaktadır?
A) Onlar
B) Birler
C) Yüzler
D) En soldaki
18) 4825 sayısında 8 rakamının basamak değeri kaçtır?
A) 8000
B) 80
C) 8
D) 800
19) Aşağıdakilerden hangisi sayı değeridir?
A) 90
B) 700
C) 40
D) 5
20) “Beş bin yedi” sayısının rakamla yazılışı hangisidir?
A) 5700
B) 5070
C) 50007
D) 5007
Cevap Anahtarı
1) C
2) C
3) C
4) D
5) C
6) A
7) C
8) A
9) C
10) A
11) C
12) B
13) A
14) D
15) C
16) A
17) D
18) D
19) D
20) D